Великобританія стала на крок ближче до потрійної рецесії

П'ятниця, 25 січня 2013, 17:14

Економіка Великобританії в IV кварталі впала набагато більше, ніж очікувалося.

Про це йдеться в повідомленні аналітиків опитаних Bloomberg, пишуть "Вести".

Згідно з повідомленням, ВВП скоротився на 0,3% в порівнянні з III кварталом 2012 року, коли він зріс на 0,9%. Аналітики, опитані Bloomberg, очікували зниження на 0,1%.

Зростання економіки країни не змогло набрати обертів, у зв'язку з тим, що несприятливі погодні умови сильно вдарили по сектору роздрібної торгівлі та сектору послуг, що збільшує ризики скорочення ВВП в I кварталі 2013 року. Глава Банку Англії Мервін Кінг пообіцяв, що політики забезпечать додаткове стимулювання економіки в разі потреби.

Реклама:

"Короткострокові фактори відіграють свою роль, але тим не менше таке зниження ВВП украй розчаровує", - сказав економіст Investec Securities Філіп Шоу.

Сектор послуг, який складає близько трьох чвертей всієї економіки, не змінився в порівнянні з III кварталом, а витрати держави на послуги скоротилися на 0,7%, що стало найсильнішим зниження з II кварталу 2008 року.

У річному вираженні обсяг ВВП не змінився в IV кварталі. Крім цього, в цілому за 2012 рік економіка також не змінилася в порівнянні зі зростанням в 0,9% в 2011 році.

Якщо скорочення економіки продовжиться в I кварталі поточного року, то ситуацію в економіці країни можна буде охарактеризувати як рецесію.

Як зазначається, Великобританія не стикалася з потрійною рецесією в мирний час як мінімум з 1920 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: