Українські компанії планують IPO на Варшавській біржі

Понеділок, 21 січня 2013, 18:18

Кілька українських компаній вже готові здійснити IPO на Варшавській фондовій біржі в 2013 році і чекають поліпшення ситуації на фондовому ринку.

Про це повідомив директор бюро Public Relations WSE Анджей Маціонжек, передає "Інтерфакс-Україна".

"Багато залежить від ситуації на світових фондових ринках. Є кілька проектів, кілька українських компаній вже готові і чекають поліпшення ситуації на фондовому ринку. Це аграрний сектор та інші сектори", - сказав він.

Маціонжек зазначив, що одним з визначальних чинників є макроекономічна ситуація в Україні.

Реклама:

"Найважливіший фактор, який впливає, - це очікувана девальвація гривні. Польські інвестори бояться девальвації", - сказав він.

За його словами, передбачається, що акції будуть розміщуватися на головному майданчику біржі.

При цьому інтерес до IPO на WSE проявляють багато українських компаній, що підтверджують переговори з ними, додав Маціонжек.

"Україна для нас - найголовніший напрямок бізнесу в іноземних регіонах, на сьогоднішній день на біржі котируються 12 українських компаній. Ми успішно працюємо з українськими брокерами, у нас є партнери по IPO. Упевнений, що це співробітництво буде розширюватися і поглиблюватися", - підкреслив він.

На WSE котируються близько 440 компаній, з них більше 50 - зарубіжних. Україна представлена ​​12 компаніями (11 - на основному майданчику, одна - на альтернативній NewConnect) і за цим показником входить до числа лідерів разом Чехією, Ізраїлем і Болгарією.

Як повідомлялося раніше, Варшавська фондова біржа в 2012 році очікувала первинного розміщення акцій на своєму майданчику близько 15 іноземних компаній, зокрема до 10 компаній з України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: