У 2012 році обсяг ринку компослуг становив 45 мільярдів

Неділя, 20 січня 2013, 16:19

Обсяг ринку компослуг в 2012 році становив 45 млрд гривень, із яких 30 млрд гривень - ринок тепла і близько 15 млрд гривень - ринок водопостачання і водовідведення.

Про це інтерв'ю DT.UA. розповів голова Нацкомпослуг Валерій Саратов. 

"Причому щорічно ці обсяги збільшуються", - зазначив Саратов.

Він також заявив, що діючі тарифи не покривають собівартості послуг.

Реклама:

"З теплопостачання покриття становить 70%, з водопостачання - 60%. Підприємства постійно стоять перед дилемою: виплатити зарплати співробітникам, сплатити газ і електроенергію або купити реагенти для очищення води, яка має відповідати санітарним нормам", - сказав Саратов.

За його словами, щорічно в Україні необхідно змінювати 2,2 тис км водопровідних мереж (2,9% від загальної кількості), хоча змінюють лише 0,8% мереж, що майже вчетверо менше за необхідне.

"Як наслідок - постійне зростання аварій на мережах. В Україні за рік в середньому відбувається 260 аварій на 100 км трубопроводів. Це в 5 разів більше, ніж в Європі", - сказав голова Нацкомпослуг.

Нагадаємо, що в січні-листопаді 2012 року населення України сплатило за житлово-комунальні послуги 33,1 млрд гривень, що становить 99,2% від нарахованих за цей період сум.

Як відомо, Саратов раніше заявив, що підвищення тарифів на теплову енергію та водопостачання до економічно обгрунтованих допоможе вирішити проблему соціальної справедливості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: