У Кабміні вже придумали, як наповнити бюджет на 2013 рік - ЗМІ

Субота, 12 січня 2013, 14:44

Уряд завершує роботу над проектом Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки.

Про це пише ZN.UA з посиланням на джерела в Кабміні.

За даними джерел, документ передбачає досить радикальні заходи, багато з яких були відкладені з минулого року у зв'язку з передвиборчою кон'юнктурою.

У числі основних висунутих ініціатив - зниження ставок нарахувань на фонд оплати праці, підняття ставок ввізних мит та акцизів, імплементація вже чинного закону про оподаткування ринку цінних паперів і прийняття законопроекту з трансфертного ціноутворення, впровадження системи загального декларування доходів фізосіб і багато іншого.

Реклама:

Як пише видання, одна з найбільш довгоочікуваних і в той же час ризикованих ініціатив стосується зниження навантаження на фонд оплати праці.

"Мова йде як мінімум про спрощення адміністрування єдиного соціального внеску (спрощення декларації, переведення її в електронний формат). Як максимум - про значне зниження ставки ЄСВ", - інформує видання.

Наступна за значущістю серед висунутих ініціатив - ревізія існуючих пільг по сплаті податків та підготовка відповідних пропозицій щодо перегляду пільг по сплаті ПДВ та податку на прибуток.

Також, ще одним із суттєвих для наповнення бюджету пунктів нововведень - підняття ставок ввізних мит до рівня, визначеного в протоколі про вступ України до СОТ і підвищення в два рази повних ставок митного тарифу на всі групи товарів. За рахунок цього передбачається поповнити скарбницю на 2-2,5 млрд гривень щорічно.

Серйозні надії покладаються і на заявлений податківцями намір вже найближчим часом внести до парламенту і прийняти закон про трансферне ціноутворення.

Крім того, в планах уряду - збільшення ставок акцизу на кузови для легкових автомобілів, впровадження посиленого контролю за реалізацією на внутрішньому ринку окремих високоліквідних товарів, розширення групи підакцизних товарів за рахунок нафтопродуктів, і багато іншого.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: