Експерти: Україна є найкорумпованішою державою Європи

Середа, 5 грудня 2012, 09:52

Україна залишається найкорумпованішою державою Європи, а боротьба з корупцією найчастіше є декларативною.

Про це в ефірі "Радіо Свобода" заявив керівник контактної групи міжнародної протикорупційної організації Transparency International в Україні Олексій Хмара.

"Паперових кроків було зроблено дуже багато. Рік тому ухвалили держпрограму майже на мільярд гривень, Національний антикорупційний комітет указами президента демонстрував бурхливу діяльність, але за рік так і не зібрався, а посадовці щодня вислуховують поради від керівництва держави, що їм то "руки відрубають", то "кишені зашиють", – сказав Хмара.

В оприлюдненому 5 грудня індексі сприйняття корупції, який щороку публікує міжнародна протикорупційна організація Transparency International, Україна посіла 144-те місце – разом із Бангладеш, Камеруном, Центральноафриканською республікою, Республікою Конго та Сирією.

Реклама:

Як повідомлялося, за словами керівного партнера компанії "Ернст енд Янг" в Україні Олексія Кредісова, серед найпроблемніших питань України досі залишаються: необґрунтований податковий тиск, поширення корупції та бюрократії, нерівні умови ведення бізнесу і конфлікти інтересів, а також недосконала судова система.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: