"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Інвестпривабливість України досягла мінімуму

Четвер, 4 жовтня 2012, 18:17

У ІІІ кварталі 2012 року інвестори оцінили бізнес-клімат України на 2,14 бала (з п'яти можливих), що є найнижчим показником за всю історію дослідження - з 2008 року.

Про це свідчать оприлюднені Європейською Бізнес Асоціацією результати незалежного опитування перших осіб компаній-членів асоціації, передає УНІАН.

В опитуванні взяли участь 103 респонденти.

В асоціації відзначають, що довіра бізнесу до економіки України знизилася навіть у порівнянні з попереднім кварталом 2012 року - на 0,5 бала.

Реклама:

При цьому основні проблеми, які вплинули на негативні оцінки респондентів, залишилися незмінними - фіскальний тиск, корупція, нестабільна політична ситуація напередодні виборів.

"70% опитаних зазначили, що ніяких змін на краще не відбулося", - йдеться в повідомленні ЄБА.

"Індекс інвестиційної привабливості ЄБА є індикатором, який базується на сприйнятті економічних реалій понад 100 провідних українських і міжнародних компаній. Показники індексу свідчать про відсутність розвитку стану бізнес-клімату. Тривожнішим є той факт, що згідно з отриманими результатами, надії на поліпшення ситуації найближчим часом навряд чи виправдаються", - зазначив керівний партнер компанії "Ернст енд Янг" в Україні Олексій Кредісов.

За його словами, серед найпроблемніших питань досі залишаються: необґрунтований податковий тиск, поширення корупції та бюрократії, нерівні умови ведення бізнесу і конфлікти інтересів, а також недосконала судова система.

Нагадаємо, ЄБА, неурядова організація, що об'єднує близько 900 європейських, міжнародних та вітчизняних компаній, які працюють в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: