Apple виплатить штраф за порушення авторських прав в Китаї

П'ятниця, 28 грудня 2012, 10:37

Apple оштрафували за порушення авторських прав в Китаї.

Про це повідомляє "CyberSecurity" з посиланням на газету China Daily.

Неясно, скільки саме грошей Apple виплатить: видання The Wall Street Journal повідомляє, що компанія виплатить не менше 1,03 млн юанів або 165 тис доларів, тоді як China Daily повідомляє, що компанія виплатить близько 412 тис юанів або 66 тис доларів.

Згідно із даними видання Mac Observer, сама Apple стала заручником ситуації, так як книги в App Store були передані групою користувачів, які видавали ці твори за свої.

Реклама:

У реальності вони не мали відношення до авторства і були звичайними шахраями, які намагалися заробити на продажі чужих робіт.

В Apple визнали факт порушення і заявили, що сама компанія є затятим прихильником авторських прав і до всіх випадків порушення чужих прав ставиться дуже серйозно.

"Ми ставимося дуже серйозно до подібних випадків. Компанія постійно працює над поліпшенням сервісів, щоб успішніше співпрацювати з легальними авторами робіт і захищати їхні права", - заявили в Apple.

Відзначимо, що постанова суду винесена на тлі проведення чергової кампанії офіційного Пекіна щодо боротьби з піратством і порушенням авторських прав.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: