Компанія Ахметова перерахувала "Нафтогазу" сотні мільйонів

Понеділок, 10 грудня 2012, 15:39

ПАТ "Київенерго" перерахувало НАК "Нафтогаз України" ще 602,39 млн гривень заборгованості за газ, спожитий при виробництві теплової енергії для потреб населення.

Про це йдеться у повідомленні "Київенерго".

"7 грудня 2012 року компанія перерахувала 602 млн 391 тис 185 гривень НАК "Нафтогаз України" як розрахунок за природний газ, спожитий для виробництва теплової енергії для потреб населення", - сказано у повідомленні.

За даними "Київенерго", кошти надійшли на рахунок компанії від Київської міської державної адміністрації 7 грудня, а КМДА в свою чергу отримала їх у вигляді субвенції з держбюджету для погашення різниці в тарифах відповідно до постанови уряду №517 зі змінами та доповненнями.

Реклама:

У компанії також повідомили, що на 10 грудня 2012 року, з урахуванням отриманої компенсації заборгованість бюджету з різниці в тарифах на теплову енергію для потреб населення перед "Київенерго" становить 309 млн гривень, а заборгованість компанії перед газовиками за спожитий газ – 70,9 млн гривень.

Як відомо, у липні-листопаді "Київенерго" перерахувала "Нафтогазу" 2,961 млрд гривень за газ, спожитий на виробництво теплової енергії для потреб населення.

Як нещодавно заявили у Асоціації міст України, НАК "Нафтогаз України", використовуючи своє монопольне становище, безпідставно зупиняє постачання газу для потреб населення.

Нагадаємо, енергохолдинг "ДТЕК" Ріната Ахметова володіє 72,33% акцій "Київенерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: