Київ сплатив 10 мільйонів доларів відсотків за кредитом

Четвер, 8 листопада 2012, 14:17

Київ 7 листопада здійснив піврічну виплату відсотків за користування кредитом у розмірі 10 млн доларів.

Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко, йдеться у повідомленні КМДА.

Він нагадав, що кредит був отриманий шляхом публічного, відкритого продажу єврооблігацій Києва на міжнародних ринках капіталу в 2005 році.

"Таким чином місто підтвердило репутацію надійного партнера та позичальника перед кредиторами. Наступна виплата планується на 26 листопада – містом будуть погашені єврооблігації на суму 250 млн доларів, які були розміщені у 2007 році під 8,25%", – зазначив Крамаренко.

Реклама:

Нагадаємо, нещодавно рейтингове агентство Standard & Poor's помістило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) столиці України Києва "B-" на перегляд з можливістю зниження.

"Внесення рейтингу в CreditWatch відображає нашу заклопотаність з приводу більш повільного, ніж очікувалося, прогресу Києва у здійсненні свого плану з рефінансування виплати за єврооблігаціями на 250 млн доларів 26 листопада внутрішніми облігаціями на 3,5 млрд гривень (440 млн доларів)", - сказано було в повідомленні S&P.

Як повідомлялося, глава Київської міської державної адміністрації Олександр Попов в кінці вересня заявив, що Київ зможе залучити достатню суму коштів, аби вчасно погасити єврооблігації на 250 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: