Попов обіцяє встигнути з погашенням зовнішньої позики

Четвер, 20 вересня 2012, 18:12

Київ встигне до листопада зібрати 250 млн доларів на погашення зовнішньої позики.

Про це заявив Голова КМДА Олександр Попов в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми випускаємо внутрішні облігації, щоб перекредитуватися і мати можливість продовжити працювати в тих умовах, які були до цього сформовані. У листопаді нам належить погашення позики 250 млн доларів. Але ми готові до цього. Підготовча робота вся виконана. Ми не будемо займати додатково, ми робимо це тільки для того, щоб обслужити існуючу зовнішню заборгованість", - зазначив Попов.

Крім того, голова КМДА зазначив, що Київ встигне зібрати до листопада суму для погашення зовнішньої позики.

Реклама:

"Зберемо, звичайно. У нас є повні домовленості щодо надання нам в цьому плані необхідної допомоги з боку Міфіна, Нацбанку, комерційних банків. Тож сьогодні немає приводу для занепокоєння", - сказав очільник КМДА.

Говорячи про залучення додаткових коштів, глава зазначив, що він би не робив це через нові облігації.

"Я б не робив це через облігації, якщо ми говоримо про залучення додаткових ресурсів. Бо по облігаціях виходить дорожче, ніж співпраця з міжнародними фінансовими організаціями, про які я говорив. Тому нам краще виходити на такі відносини з конкретних проектів з ЄБРР, Світовим банком", - повідомив голова КМДА.

Також, за словами Попова, цікавою темою є використання грошей Кіотського протоколу, які зараз знаходяться на рахунках Агентства екологічних інвестицій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: