У Київводоканалі кажуть, що нову методику розрахунку тарифів неможливо застосувати

Понеділок, 12 листопада 2012, 12:29

Нову методику розрахунку тарифів ЖКГ застосувати не може жодна компанія.

Про це заявила перший заступник генерального директора  "АК "Київводоканал" з економіки та фінансів Ганна Циганок, передає UBR.

"На сьогодні, напевно, немає жодного Водоканалу, компанії, які готові застосувати вже дану методику. Для початку потрібно змінити форму власності. Друге що нам цікаво в цій методиці - це збільшення інвестицій. Третє - це довгостроковий ефект. Вигода споживача з'являється. Підвести сьогодні підсумок ми не можемо, відпрацьовується тільки теоретична база", - сказала Циганок.

Нагадаємо, основна ідея нової методики розрахунків тарифів ЖКГ - зниження тарифів для споживача.

Реклама:

Як повідомив розробник методик, директор стратегічного планування та розвитку Нацкомісії з регулювання сфери комунальних послуг Дмитро Арлачов, згідно з новою методикою регулятор починає діяти як учасник ринку, змушуючи компанію конкурувати, а компанії вигідно знижувати витрати швидше ніж установлено регулятором.

Нагадаємо, Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг 2 листопада затвердила нові методики формування тарифів на транспортування теплової енергії магістральними та розподільними тепломережами, а також на централізоване водопостачання та водовідведення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!