Fiat збирається придбати Opel

П'ятниця, 5 жовтня 2012, 17:28

Італійський автоконцерн Fiat знову розглядає можливість придбання концерну Opel, який він планував купити ще в 2009 році.

Про це передають "РИА Новости" з посиланням на газету Sole 24 Ore.

Згідно з даними видання, глава Fiat Серджо Маркіонне готує відповідну пропозицію американському автомобільному концерну General Motors (GM), якій зараз належить Opel, і планує придбати його за номінальною ціною.

При цьому, як зазначає газета, Маркіонне ще не представив керівництву GM, який зараз створює альянс з концерном PSA Peugeot Citroen, ніякої пропозиції, незважаючи на те, що має регулярні контакти з гендиректором американського концерну Деном Акерсоном.

Реклама:

General Motors - одна з найбільших компаній-виробників автомобілів, була заснована в 1908 році.

Міжнародна штаб-квартира компанії розташована в Детройті, штат Мічиган; на підприємствах GM, що знаходяться майже в 120 країнах світу, трудяться 209 тис чоловік.

GM і її стратегічні партнери виробляють легкові і вантажні автомобілі в 31 країні, в тому числі обслуговують і продають групу наступних брендів: Baojun, Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, Daewoo, Holden, Isuzu, Jiefang, Opel, Vauxhall і Wuling.

Автовиробник Fiat, заснований в 1899 році, виробляє автомобілі під брендами Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Fiat Professional, Abarth, Ferrari і Maserati.

Загальна кількість співробітників компанії, штаб-квартира якої знаходиться в італійському місті Турин, перевищує 137,5 тисячі чоловік.

У липні минулого року Fiat завершив купівлю у канадського та американського урядів 7,5% акцій групи Сhrysler, збільшивши таким чином свою частку в автовиробнику до 53,5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: