Уряд зробив перепону псевдоімпорту, коли з країни вже пішло 10 мільярдів

Вівторок, 30 жовтня 2012, 17:34

Уряд поставив перепону псевдоімпортним операціям, в результаті яких з України упродовж останніх місяців виведено значні кошти.

У 2012 році року близько 10 млрд доларів було виведено з України як сплату за імпортні товари, які фактично в Україну поставлені не були, йдеться у повідомленні на сайті уряду.

"Аби не було подібних схем, які дозволяють знекровлювати економіку, уряд 29 жовтня ухвалив зміни до порядку визначення строку та умов завершення імпортної операції без увезення товару на територію України", - повідомили у Кабміні.

За даними уряду, виключено норму, яка замість сприяння пожвавленню зовнішньоекономічної діяльності та збільшенню надходжень платежів до бюджету використовувалася суб’єктами підприємницької діяльності для необґрунтованого виведення валютних коштів за кордон.

Реклама:

"Тобто гроші виводилися нібито для купівлі товару, який мали поставити в треті країни. Останні ж розраховувалися векселями, заборгованість за якими, як правило, була фіктивною. При цьому такі дії давали можливість ухилятися від відповідальності за порушення законодавства у сфері валютного контролю", - зазначили у секретаріаті Кабміну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!