Після проблем з картами Apple звільнив топ-менеджерів

Вівторок, 30 жовтня 2012, 15:14

Глава Apple Inc Тім Кук звільнив впливового керівника підрозділу мобільного програмного забезпечення Скотта Форсталла, що відповідав за розробку програми з картами для нової платформи iOS 6.

Про це повідомили джерела, передає Reuters.

Apple запропонувала Скотту Форсталлу, який працював ще з співзасновником компанії Стівом Джобсом, піти через триваючі впродовж декількох років тертя з іншими топ-менеджерами і нещодавньої відмови взяти на себе відповідальність за некоректну роботу нового картографічного сервісу, сказали люди, знайомі з ситуацією.

За повідомленням джерел, Форсталл відмовився підписати публічне вибачення за помилки в додатку Maps, який в новій платформі iOS 6 замінило популярну програму Google Maps, що раніше використалася в гаджетах iPhone і iPad.

Реклама:

Замість Форсталла лист минулого місяця підписав сам генеральний директор Apple Тім Кук.

Форсталл покине компанію в 1013 році, говориться в заяві Apple.

Сам Скотт Форсталл не відповів на електронні листи з проханням прокоментувати ситуацію.

Крім Форсталла з Apple піде керівник відділу рітейлу Джон Броуетт, який пропрацював у компанії всього сім місяців.

Розпочаті ним спроби збільшити прибутковість магазинів Apple не надихнули інших працівників компанії, і, як повідомляють джерела, близькі до Apple, Тім Кук вирішив, що ця людина просто не підходить на цю посаду.

Звільнення Форсталла і Броуетта стане найбільшою кадровою перестановкою в складі вищого керівництва Apple за більш, ніж 10-річний період і першим важливим кроком Тіма Кука, що став главою компанії після смерті Стіва Джобса рік тому, до формування власної управлінської команди.

"Ці зміни показують, що Тім Кук нарощує свій авторитет в компанії. Можливо, через розчарування з приводу сервісу Maps Форсталл став просто козлом відпущення", - сказав аналітик CCS Insight Бен Вуд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: