"Газпром" готується до дуже холодної зими

П'ятниця, 12 жовтня 2012, 10:44

"Газпром" очікує, що зима буде холоднішою, ніж минула, тому спричинить відповідне збільшення споживання газу.

Про це повідомив офіційний представник холдингу Сергій Купріянов, передають "РИА Новости".

"Ми готуємося до того, що майбутня зима буде холоднішою, і під час піків похолодання нам потрібно буде забезпечувати споживачів великими обсягами газу", - сказав він.

Правління "Газпрому" розглянуло готовність об'єктів Єдиної системи газопостачання (ЄСГ) до роботи в період пікових навантажень восени-взимку 2012-2013 років, повідомило управління інформації холдингу.

Реклама:

"Потенційна продуктивність підземних сховищ газу "Газпрому" на території Росії збільшена до рекордних показників: максимальна добова продуктивність на початок сезону відбору - до 671,1 мільйона кубометрів газу, середньодобова продуктивність в грудні-лютому - до 535,9 мільйона кубометрів газу", - сказано в повідомленні.

З урахуванням ПСГ, розташованих на території Білорусії, оперативний резерв газу "Газпрому" досягне 67,14 мільярда кубометрів, потенційна продуктивність ПСГ становитиме: максимальна добова на початок сезону відбору - 689,1 мільйона кубометрів газу, середньодобова в грудні - лютому - 542,1 мільйона кубометрів.

Нагадаємо,  обсяг поставок газу ТОВ "Газпром експорт" в ЄС у 2012 році може скоротитися приблизно на 5% і становити 142-143 млрд кубометрів.

Як повідомлялося, 8 жовтня Росія запустила в експлуатацію другу чергу газопроводу "Північний потік".

Нещодавно видання Financial Times також написало, що "Північний потік" є символом провалу Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!