Відомство Богатирьової виступає за скорочення кількості аптек

Вівторок, 7 серпня 2012, 14:16

Міністерство охорони здоров'я вивчає можливість введення обмежень на кількість аптек, встановивши норму з розрахунку одна аптека на 5000 населення.

Про це на прес-конференції повідомила перший заступник голови Державної служби з лікарських засобів Інна Демченко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Цю тему вивчають. МОЗ вже навіть пропонувало зміни до ліцензійних умов стосовно пішохідної доступності. Це 300 метрів у місті, 400 метрів у районних центрах між аптеками, і одна аптека на 5000 населення в містах", - сказала вона.

Демченко зазначила, що ці пропозиції потримав Держкомітет із підприємництва, але заблокував Антимонопольний комітет.

Реклама:

"Ми сподіваємося, що, все-таки, проведемо за участю аптечних асоціацій погоджувальну нараду і спільними зусиллями переконаємо Антимонопольний комітет в тому, що такі обмеження необхідно вводити", - наголосила вона.

За словами Демченко, норма "одна аптека на 5000 населення" діє в багатьох країнах, а в Данії одна аптека обслуговує 17 тисяч населення.

Нагадаємо, нещодавно в Україні набули чинності нові "Ліцензійні умови ведення госпдіяльності із виробництва та торгівлі лікарськими засобами", згідно з якими влада заборонила брендовані аптеки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: