"Газпром" зізнався, що Україна не крала в лютому газ

Понеділок, 6 серпня 2012, 11:32

"Газпром" визнав, що в лютому 2012 року жодного скорочення постачань газу за кордон не було.

Про це у своєму блозі в LiveJournal пише президент East European Gas Analysis (США) Михайло Корчемкін, передають "Коментарі".

"У свіжому випуску корпоративного журналу "Газпром" російська монополія зізнається, що в лютому 2012 року в період двох екстремально холодних тижнів в Росії і Європі жодного скорочення постачань російського газу за кордон не було, а експорт не зменшився, а зріс", - написав експерт.

При цьому Корчемкін нагадує, як в лютому змінювалася офіційна позиція з приводу зриву експортних постачань в лютому 2012 року.

Реклама:

"Спочатку газовий монополіст взагалі висловив подив з приводу повідомлень про нібито значні скорочення постачань російського газу. Трохи пізніше - на піку кризи - заступник голови правління компанії Олександр Медведєв назвав "тривожні повідомлення" про брак газу в Європі далекими від дійсності", - заявив експерт.

"Проте в наступному інтерв'ю Медведєв повідомив про нормалізацію постачань російського газу в країни ЄС і звинуватив у трагедії ЄС з його безглуздим Третім енергопакетом. Варто було повернутися з відпустки главі "Газпрому" Олексію Міллеру, як тут же відкрилося: скорочення постачань було, є і може бути до тих пір, поки не буде побудований "Південний потік". А в усьому, як завжди, винен Київ", - нагадав Корчемкін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!