Янукович у Сочі обговорить з Путіним "газове питання"

Субота, 25 серпня 2012, 10:12

Президент Російської Федерації Володимир Путін у суботу зустрінеться зі своїм українським колегою Віктором Януковичем.

Про це повідомляє РІА "Новости" із посиланням на прес-службу Кремля.

"25 серпня в Сочі відбудеться зустріч президента Росії Володимира Путіна з президентом України Віктором Януковичем, який відвідає Росію з робочим візитом", - йдеться в повідомленні.

Однією з головних тем, яка практично завжди порушується в ході зустрічей російського і українського керівництва, є "газове питання".

Реклама:

Вже більше двох років Київ піднімає питання перегляду газових угод, укладених у 2009 році.

Російське керівництво неодноразово заявляло, що не бачить підстав для перегляду домовленостей.

За підсумками попередньої зустрічі Путіна і Януковича, що пройшла в Ялті в липні, прем'єр України Микола Азаров заявив про певний прогрес в газовій суперечці Києва і Москви.

Не виключено, що на зустрічі буде розглянуто і "підключення" України до багатосторонніх інтеграційних об'єднань - Митного союзу (МС), Єдиному економічному простору (ЄЕП) і формованому Євразійському союзу.

Російська сторона неодноразово заявляла, що Київ повинен сам визначитися щодо вступу до Митного союзу Росії, Білорусі і Казахстану і участі в ЄЕП.

За підсумками минулої зустрічі в Ялті Путін заявив, що Росія і її партнери по ТС "ніколи не будуть нікому нічого нав'язувати, це самий контрпродуктивний крок".

У свою чергу Янукович зазначив, що Україна вдячна за запрошення до Митного союзу і уважно вивчає відбуваються в його рамках інтеграційні процеси.

Він також запропонував секторальний формат інтеграції України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: