У США йде перевірка Deutsche Bank на порушення санкцій відносно Ірану

Субота, 18 серпня 2012, 14:29

Прокуратура США почала розслідування відносно Deutsche Bank через підозри в порушенні економічних санкцій стосовно Ірану.

Про це передають "Ведомости" з посиланням на газету The New York Times.

За даними прокуратури, американські філії Deutsche Bank могли проводити багатомільярдні фінансові операції за дорученням контрагентів в Ірані, Судані та інших країнах, щодо яких діють санкції США.

Видання зазначає, що розслідування відносно Deutsche Bank знаходиться на початковому етапі і поки прокурори не володіють доказами того, що банк дійсно порушив санкції відносно Ірану.

Реклама:

У свою чергу представник Deutsche Bank повідомив виданню, що банк ще в 2007 році ухвалив рішення відмовитися від співпраці з контрагентами в Ірані, Судані, Сирії і КНДР.

У матеріалі газети також наголошується, що аналогічні перевірки проводяться відносно ще низки великих міжнародних банків, назви яких не уточнюються.

На початку серпня департамент фінансових послуг штату Нью-Йорк звинуватив американську філію британського банку Standard Chartered в проведенні заборонених законами США фінансових операцій з іранськими компаніями.

За даними американського регулятора, мова йде приблизно про 60 тис операцій на загальну суму понад 250 млрд доларів, здійснених в період 2001-2010 років.

Серед іранських клієнтів Standard Chartered називаються іранський ЦБ, Bank Saderat і Bank Melli.

Сам Standard Chartered, якому загрожує відкликання ліцензії та серйозний штраф, заперечує всі звинувачення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: