Facebook готують до розпродажу

Середа, 15 серпня 2012, 09:44

У четвер спливає перший термін мораторію на продаж акцій соціальної мережі Facebook після її IPO.

Інвестори, які купували акції компанії, коли вона ще була молодою і дешевою, можуть почати розпродаж паперів, які й без того з моменту розміщення впали в ціні на 43%, пише газета "Ведомости".

Всім акціонерам Facebook, які стали такими до розміщення компанії на біржі, зараз заборонено продавати свої папери, нагадує видання.

Для різних груп акціонерів мораторій має різний термін.

Реклама:

Найкоротший встановлений для тих, хто продавав папери в ході IPO: 90 днів з моменту розміщення (для всіх, крім засновника соцмережі Марка Цукерберга, у нього термін більший). Ці 90 днів закінчуються 16 серпня.

З-під заборони вивільняється приблизно 271 млн акцій, повідомила компанія; це 12,6% від статутного капіталу, що можна порівняти з її freefloat - зараз у вільному обігу перебуває близько 20%.

Найбільші акціонери, для яких знімається заборона, - Accel Partners (6,7% від статутного капіталу), DST Global (3,9%), Шон Паркер (3,2%), Mail.ru Group (2,3%), Goldman Sachs (+1,9%), Пітер Тіль (1,3%).

16 серпня вони отримують право продати частину своїх пакетів.

Венчурний фонд Accel і приватний інвестор Тіль можуть скористатися цим правом, припускає The Wall Street Journal.

Accel інвестував в Facebook 12,7 млн доларів у 2005 році за оцінкою 100 млн доларів за всю компанію, під час IPO він уже продав акцій на 1,9 млрд доларів.

Тіль вклав у Facebook 0,5 млн доларів в 2004 році, він продав під час IPO паперів на 640 млн доларів.

Кілька днів тому Тіль повідомив Комісії з цінних паперів і бірж США, що перевів частину акцій у нього Facebook, які у нього залишилися, з класу B до класу А (саме такі папери можуть бути продані на біржі).

Чи будуть продавати свої акції DST Global і Mail.ru Group, їх представники коментувати не стали.

Близьке до однієї з цих компаній джерело сказало виданню, що "йдуть переговори".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!