У НБУ вважають розміщення єврооблігацій складним, але успішним

Понеділок, 23 липня 2012, 12:36

Незважаючи на складні умови, розміщення українських єврооблігацій стало успішним.

Про це заявила директор Генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олена Щербакова, йдеться у повідомленні регулятора.

"Розміщення єврооблігацій, здійснене на рівні 9,25%, я вважаю проривом, який ми зробили в неможливих умовах. Книга замовлень на зазначені папери становила близько 7 млрд доларів", - вважає представник НБУ.

За її словами, успішність заходу підтверджується і тими умовами, за яких відбувалося розміщення євробондів.

Реклама:

"Розміщення цінних паперів проводилося на дуже складному європейському фінансовому ринку. Зрозуміло, що ті події, які відбуваються на ньому, зокрема грецькі, впливають на всю кон’юнктуру ринку. Дуже різко підвищилися ставки запозичень, які проводяться європейськими державами. Тобто, якщо колись європейські країни, такі як Португалія, Іспанія, Італія, розміщувалися під 2-4%, сьогодні це вже недосяжні планки", - вважає Щербакова.

Нині, за її словами, європейський ринок дає прибутковість на рівні 7-8%, а тому рівень дохідності, який запропонувала Україна, є максимально можливим за нинішніх умов і є вигідним для України.

Нагадаємо, Мінфін розмістив п'ятирічні єврооблігацій в обсязі 2 мільярдів доларів з прибутковістю 9,25% річних 17 липня.

Як повідомлялося, нещодавно міністр економічного розвитку та торгівлі Петро Порошенко заявив, що кошти в 2 млрд доларів, отримані від розміщення євробондів, підуть на поповнення золотовалютних резервів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: