Китай посилить підтримку стратегічних галузей, щоб допомогти економіці

Понеділок, 23 липня 2012, 11:11

Китай має намір посилено підтримувати розвиток семи перспективних стратегічних галузей промисловості, щоб пом'якшити тиск на економіку.

Про це повідомив 23 липня представник провідного планового агентства, пише Reuters.

"Коли економічний прогноз поганий, стратегічні галузі промисловості допоможуть пом'якшити знижувальний тиск на економіку", - сказав Чжан Сяоціан, віце-голова Національної комісії розвитку і реформ.

Чжан додав, що зростання в таких секторах випереджає підйом в традиційних галузях промисловості в останні місяці, і тому вони можуть стати новим двигуном економіки.

Реклама:

"Під час кризи, крім того, що ми допомагаємо традиційним галузям подолати складнощі, нам доводиться дивитися в майбутнє і розвивати нові перспективні галузі, щоб швидше домогтися відновлення економіки", - сказав Чжан.

Економічне зростання Китаю сповільнилося до 7,6% в другому кварталі - мінімального показника більш, ніж за три роки.

Перспективні стратегічні галузі промисловості стали "гарячою темою" у останній рік, даючи надію, що вони допоможуть зберегти імпульс зростання за допомогою внутрішнього споживання, яке поки не в змозі повністю компенсувати зовнішній спад.

У число семи стратегічних секторів, на частку яких припало близько 3% ВВП в кінці 2010 року, входять енергозбереження та захист навколишнього середовища, інформаційні технології нового покоління, біотехнологія, виробництво сучасного обладнання, нова енергетика, виробництво нових матеріалів і автомобілів на нових джерелах енергії.

Уряд хоче, щоб ці сім стратегічних галузей забезпечували 8% ВВП до 2015 року і 15% - до 2020 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: