НКРЗІ підвищує тарифи на фіксований зв'язок під тиском Укртелекому – експерт

Понеділок, 2 липня 2012, 11:59

Коли НКРЗІ піднімає тарифи під тиском "Укртелекому" без попереднього відкритого обговорення своїх дій із громадськістю, вона підставляє сама себе.

Таку думку висловив колишній глава Держкомзв'язку Микола Гончар у коментарі proIT.

"Дотувати бездіяльність деяких товаришів за рахунок людей - абонентів зв'язку - це не правильний підхід. "Укртелеком" таким чином отримує додатковий дохід і при цьому не бореться за клієнтів в умовах рівної конкуренції. Але ж це вже не державний, а приватний оператор", - сказав Гончар.

За його словами, через те, що "Укртелеком" звертає все менше уваги на якість обслуговування українців у селах, там посилився відтік абонентів.

Реклама:

Утім, за офіційними даними, він поки несуттєвий. Так, за перший квартал абонентів у селі стало менше на 26 тисяч (або близько 2%).

Експерти відзначають, що після підвищення цін масовий відтік можливий, але спрогнозувати його не можна.

Як повідомлялося, Національна комісія з питань регулювання зв'язку та інформатизації прийняла рішення збільшити граничний тариф для населення на міську місцевий зв'язок на 10% з 31 жовтня. А на сільський зв'язок - в два етапи в цілому на 20%.

Таким чином, абонплата за містом зросте з 11,84-13,52 гривні до 14,32-16,38 гривні залежно від того, чи використовується погодинна оплата.

У місті зв'язок подорожчає на 2,24-2,48 гривні - до 29,22-31,98 гривні на місяць.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: