"Оранту" знову продають

Четвер, 19 липня 2012, 11:36

Найближчим часом СК "Оранта" змінить структуру власників.

Отримати контроль над страховиком планує офшорна компанія, яку пов'язують з портфельним інвестором, власником групи компаній "Інеко" Денисом Копиловим, пише газета "Экономические известия".

Видання нагадує: більше року тому готовність продати контрольний пакет "Оранти" за рахунок отриманих в управління акцій міноритаріїв озвучив основний її акціонер Віктор Пінчук.

Консультантом з продажу компанії стала ІК "Драгон Капітал".

Реклама:

Намір придбати 11,29% акцій СК "Оранта" виявила офшорна компанія West Midlands Holding Corp, зареєстрована на Британських Віргінських островах.

У повідомленні корпорації йдеться, що спільно зі своїми афілійованими структурами отриманий контроль складе більше 50% акцій страховика.

Компанію пов'язують з портфельним інвестором Денисом Копиловим. Він також контролює групу компаній "Інеко".

А West Midlands Holding Corp фігурувала і при зміні власників заводу "Лакма", до наглядової ради якого входив той же Денис Копилов.

У СК "Оранта" заявили, що також не мають інформації про те, в чиїх інтересах проводилася покупка. При цьому додали, що попередньої передпродажної оцінки компанії не було.

Як відомо, основними акціонерами "Оранти" сьогодні є казахський "БТА Банк", що контролює 35,17% акцій, Віктор Пінчук, чиїми активами управляє EastOne Group - близько 32%, а також голова наглядової ради Олег Спілка і його секретар - приблизно 25%.

На момент здачі номера в друк виданню не вдалося отримати коментарі БТА Банку та голови наглядової ради Олега Спілки щодо продажу частки компанії "Оранта".

У той же час, джерело на фондовому ринку, близьке до ситуації, повідомив, що EastOne Group не причетна до цієї продажі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: