Нафта тримається вище 102 доларів після коментарів прем'єра КНР

Понеділок, 16 липня 2012, 09:53

Ціна на нафту Brent показує невелике зростання вранці у понеділок і тримається вище за позначку 102 долара за барель після коментарів китайського прем'єра Веня Цзябао про намір влади підтримати другу за величиною світову економіку.

До 8:06 нафта Brent подорожчала на 17 центів - до 102,57 долара за барель, WTI подешевшала на 36 центів - до 86,74 долара за барель, повідомляє агентство Reuters.

Китайське державне інформагентство Сіньхуа передало в неділю слова Веня, який сказав, що прийняті заради стабілізації економіки заходи працюють і що уряд країни постарається підвищити ефективність антикризової політики у другому півріччі.

При цьому він зазначив, що економіка Піднебесної стала рости повільніше і більш стабільно.

Реклама:

У п'ятницю нафтові ціни додали більше 1 після виходу даних про ВВП Китаю за другий квартал.

Китайська економіка росла мінімальними за три роки темпами, але в цілому показник не підтвердив найгірші прогнози і залишив надію на подальші заходи підтримки з боку влади.

"У короткостроковій перспективі настрій на ринку нафти, як і інших ризикованих активів, має бути хорошим. Цей вплив двох чинників: зростання в Китаї відповідно до прогнозів і надії на нові заходи допомоги економіці", - сказав аналітик OptionsXpress в Сіднеї Бен Ле Брюн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!