Аукціонну вартість української нафти прив'яжуть до Platts

Вівторок, 5 червня 2012, 18:18

Стартову вартість нафти українського видобутку під час реалізації її через аукціони визначатимуть з урахуванням даних міжнародного агентства Platts за відсутності імпорту до країни нафти марок Urals та Azeri.

Відповідне рішення закріплене постановою уряду №488 від 28 травня 2012 року, передає "Інтерфакс-Україна".

Так, за відсутності імпорту в Україну Urals та Azeri впродовж 15 днів, що передують реєстрації аукціонних заявок, вартість українського ресурсу визначатимуть на підставі середньої за період ціни Urals (FOB Новоросійськ та FOB Приморськ) за даними видання Crude Oil Marketwire агентства Platts.

Як повідомлялося, раніше стартова вартість української нафти визначалася виключно виходячи з митної вартості імпортованої до країни російської або азербайджанської нафти.

Реклама:

Продаж нафти через біржовий аукціон є обов'язковим у разі, якщо контрольний пакет добувача належить державі або він працює на умовах спільної діяльності з держкомпанією.

Зокрема, через аукціони свою нафту реалізує ПАТ "Укрнафта".

Як відомо, Platts - підрозділ групи компаній McGraw-Hill Companies - є найбільшим і одним з найбільш шанованих у світі джерел інформації про енергетичну промисловість, послуги у галузі маркетингу та компанією, яка проводить дослідження.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: