До осені ставки за депозитами для юросіб можуть зрости – експерти

Вівторок, 5 червня 2012, 18:07

Прибутковість депозитних вкладів у банках для юридичних осіб вже через три місяці може істотно вирости.

Про це йдеться у повідомлення інформаційно-аналітичного центру HelpBizUA.

За словами начальника управління продажів Департаменту корпоративного бізнесу ВАТ "Південкомбанк" Ірини Понирко, ставки можуть повернутися на рівень жовтня - листопада 2011 року.

За словами експерта, початок 2012 року було відзначено невеликим зниженням (на 3-4% річних) ставок по депозитах юридичних осіб.

Реклама:

За її словами, найбільш популярними у бізнесу залишаються вклади строком від 1 до 3 місяців з можливістю вільного користування (зняття і поповнення протягом терміну дії депозитного договору), хоча процентні ставки за даними депозитними продуктами не є максимальними.

"Це пов'язано з тим, що для діючого бізнесу не характерно заморожувати кошти на довгий час, проте загальний обсяг вільних коштів юридичних осіб, розміщених в банках, зростає повільно", - зазначила експерт.

Так, за даними Нацбанку, якщо за підсумками першого кварталу 2011 року порівняно з аналогічним періодом 2010 року приріст депозитів юросіб становив 36,8% (182,1 млрд гривень проти 133,1 млрд гривень), то станом на 1 квітня 2012 року приріст відбувся лише на 11,9% (до 203,8 млрд гривень).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: