Fitch знизило рейтинг для Єгипту

Неділя, 17 червня 2012, 11:43

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Єгипту в іноземній валюті до В + із ВВ-, а також РДЕ в національній валюті до В + із ВВ.

Про це повідомляється в прес-релізі агентства, передають "Ведомости".

За даними агентства, прогноз по рейтингах негативний.

"Рейтингова дія і негативний прогноз пов'язані з ростом невизначеності в політичній сфері з урахуванням рішення Вищого конституційного суду про анулювання результатів виборів третини депутатів Народних зборів (нижньої палати парламенту Єгипту) напередодні", - йдеться в документі.

Реклама:

За словами голови групи суверенних рейтингів Fitch по Близькому Сходу і Африці Річарда Фокса, при будь-якому результаті ситуація ускладнить прийняття політичних рішень і проведення структурних реформ, необхідних для пом'якшення фінансових проблем, а невизначеність призведе до зниження довіри і підвищить тиск на економіку країни, а також на її рейтинги.

Такий тиск, зазначаэ Фокс, буде зберігатися до тих пір, поки не буде затверджена нормально функціонуюча структура влади і не почнеться реалізація програм, спрямованих на забезпечення економічного зростання.

"Чим довше буде присутній невизначеність, тим більший період часу буде потрібно для реалізації реформ. У такій ситуації рейтинги будуть знижені. У разі якщо будуть сформовані органи, відповідальні за основні рішення в економіці і політиці, прогноз по рейтингах може бути поліпшений до стабільного", - йдеться в прес-релізі.

Як повідомлялося, нещодавно Fitch погіршило прогноз зростання світової економіки в 2012-13 роках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: