Греки знову масово забирають вклади з банків

Середа, 13 червня 2012, 16:40

Вкладники грецьких банків почали активніше виводити кошти зі своїх рахунків перед парламентськими виборами 17 червня.

Клієнти грецьких банків побоюються можливого виходу країни з європейського валютного союзу, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

За словами одного з банкірів, в червні відтік коштів з рахунків в грецьких банках наблизився до верхньої межі діапазону 100-500 млн євро на день.

За інформацією іншого джерела, у вівторок обсяг вилучень перевищив 700 млн євро.

Реклама:

Офіційні представники центрального банку Греції відмовляються коментувати цю ситуацію.

За оцінками агентства Bloomberg, з жовтня 2009 року - умовного початку боргової кризи для Греції і єврозони - фізичні та юридичні особи вивели з фінустанов країни понад 72 млрд євро.

Відтік коштів посилився після виборів в парламент 6 травня, за підсумками яких лідери грецьких партій не змогли сформувати уряд.

Згідно найсвіжішими даними грецького центробанку - за квітень 2012 року - загальний обсяг депозитів в країні становить близько 160 млрд євро.

Регулятор опублікував досить песимістичний прогноз для економіки Греції на випадок, якщо вихід з єврозони після виборів все ж таки стане реальністю.

ВВП, як очікується, скоротиться на 22%, доходи споживачів впадуть більш ніж удвічі, безробіття підскочить до 34%, а інфляція перевищить 30%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: