У "Форумі" кажуть, що причин для претензій НБУ нема

Середа, 30 травня 2012, 21:01 -

Банк "Форум" виконує всі вимоги НБУ, а отже немає причин для введення санкцій із боку регулятора.

Про це заявив у коментарі "Економічній правді" голова правління фіну станови Вадим Березовик.

"Банк "Форум" виконує всі вимоги НБУ, в тому числі і щодо формування резервів під кредитні ризики, що підтверджується висновками аудиторських компаній по звітності за міжнародними та національними стандартами. У банку сформований достатній обсяг резервів під кредитні ризики і немає необхідності збільшувати капітал", - сказав він.

За словами Березовика, адекватність регулятивного капіталу фінустанови більш ніж удвічі перевищує вимоги регулятора: цей показник досяг 20,55% на кінець першого кварталу 2012 року при нормативі не менше 10%.

Реклама:

Банк "Форум" завершив перший квартал 2012 року із прибутком і планує істотно поліпшити свої фінансові показники за підсумками 2012 року з порівнянні з попереднім роком, наголосив він.

Як повідомлялося, раніше у низці ЗМІ з'явилися припущення щодо можливого введення до банку "Форум" куратора Національного банку України.

Натомість, у Нацбанку "Економічній правді" повідомили, що ця фінустанова "працює в нормальному режимі і виконує всі нормативи".

"Сьогодні говорити про порушення нормативно-правових актів НБУ банком "Форум", а тим більше, про застосування до нього заходів впливу з боку НБУ підстав немає", - сказав заступник голови НБУ Ігор Соркін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: