В грудні росіяни почнуть будувати "Південний потік"

Вівторок, 22 травня 2012, 15:43

Реалізація проекту "Південний потік" проходить відповідно до графіка, і в грудні 2012 року розпочнеться будівництво.

Про це повідомили в управлінні інформації "Газпрому" за підсумками засідання ради директорів компанії, де розглядалося питання про хід реалізації проекту "Південний потік", передає УНІАН.

"Учасники засідання обговорили стан робіт на морській і сухопутній ділянках газопроводу. Було підкреслено, що реалізація проекту відбувається згідно з графіком, і в грудні 2012 року будівництво "Південного потоку" буде розпочато", - сказано в повідомленні.

Правлінню ВАТ "Газпром" доручено продовжити спільно з іноземними партнерами реалізацію плану заходів щодо забезпечення умов прийняття остаточного інвестиційного рішення для початку будівництва морської ділянки газопроводу "Південний потік".

Реклама:

Як відомо, з метою диверсифікації маршрутів експортних постачань природного газу, ВАТ "Газпром" реалізує проект будівництва газопроводу через акваторію Чорного моря в країни Південної і Центральної Європи - проект "Південний потік".

Раніше прем’єр-міністр України Микола Азаров заявляв, що будівництво "Південного потоку" економічно невигідне як Україні, так і Росії, тому що на будівництво цього газопроводу РФ витрачає 50 мільярдів євро, у той час як модернізація української ГТС потребує 1,5 мільярда євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: