Forbes запустив онлайн-сервіс, щоб відстежувати доходи найбагатших людей світу

Середа, 25 квітня 2012, 20:18

Американський журнал Forbes, відомий насамперед своїми рейтингами найбагатших людей світу, почав публікувати на своєму сайті список Real-Time Billionaries - рейтинг багатіїв, який змінюється в залежності від ринкової вартості їх активів.

Таким чином Forbes вступив у конкуренцію з агентством Bloomberg, яке на початку 2012 року запустило Billionaries Index, пишуть "Риа новости".

Спочатку в рейтингу щодня перераховувалися дані про 20 найбагатших людей світу, потім рейтинг був розширений до 40 осіб.

У новому списку Forbes присутні не всі лідери щорічного рейтингу мільярдерів: американський журнал відібрав лише тих, про чиї статки можна судити з біржових котирувань.

Реклама:

Через це, зокрема, в рейтинг, оновлюваний в реальному часі, не потрапив основний власник мережі H&M Стефан Перссон, статки якого журнал оцінює в 26 млрд доларів (8-е місце рейтингу).

Крім того, в список не потрапили і найбагатші росіяни.

Зокрема, у рейтингу немає Алішера Усманова (18,1 млрд доларів, 28-е місце щорічного рейтингу Forbes) і Володимира Лісіна (15,9 млрд доларів, 41-е місце).

Зате в рейтингу, що змінюється в реальному часі, опинився Михайло Прохоров.

Його активи, що торгуються на ринку, журнал оцінив в 2,5 млрд доларів, причому за останній день статки мільярдера зменшилися на 34,7 млн.

У березневому рейтингу Прохоров займав 58-е місце зі статком 13,2 млрд доларів.

У новому рейтингу Forbes основний акцент робиться на те, скільки найбагатші люди світу втратили або отримали за день.

Найбільш успішним минулий день виявився для Бернара Арно з Louis Vuitton: за добу його статки збільшилися на 611 млн доларів.

У свою чергу акціонер Wal-Mart Джим Уолтон збіднів на 588 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!