Чистий прибуток Microsoft знизився до 5,1 мільярда доларів

П'ятниця, 20 квітня 2012, 09:19

Чистий прибуток софтової корпорації Microsoft в третьому кварталі 2012 фінансового року, що завершився 31 березня, становив 5,11 мільярда доларів, що на 2% нижче показника за аналогічний період роком раніше,

Про це повідомляє сайт компанії, передають "Риа новости".

Виручка Microsoft за звітний квартал виросла на 6% до 17,41 мільярда, що стало рекордом для компанії.

Прибуток у розрахунку на одну акцію становив 0,6 долара.

Реклама:

"Ми рухаємося до запуску дивовижних продуктів і одночасно демонструємо стійкі фінансові результати. За допомогою прийдешнього релізу Windows 8 для ПК і планшетів, наступної версії Office і ряду інших продуктів і сервісів ми продовжимо доводити свою значимість для корпоративних і приватних клієнтів", - прокоментував результати гендиректор Microsoft Стів Балмер.

Підрозділ Microsoft з розробки флагманського продукту - операційної системи Windows - повідомив про зростання виручки на 4% - до 4,62 мільярда доларів.

Компанія покладає великі надії на нову версію платформи Windows 8, публічна бета-версія якої з'явилася в кінці лютого.

З її випуском Microsoft розраховує потіснити конкурентів на мобільному ринку і в той же час не втратити традиційне джерело доходу - сегмент персональних комп'ютерів.

Вихід фінальної версії системи очікується ближче до кінця 2012 року.

На 14% - до 4,57 мільярда доларів - зросли продажі серверного підрозділу компанії.

Підрозділ онлайн-сервісів відзвітував про зростання виручки на 6% до 707 млн доларів.

Підрозділ по роботі з корпоративними клієнтами компанії повідомив про підвищення виручки на 9% до 5,81 мільярда доларів.

Через зниження попиту на ринку ігрових консолей підрозділ Microsoft з розробки розважальних технологій та пристроїв (зокрема, консолей Xbox і контролерів Kinect) відзвітував про зниження виторгу на 16% до 1,62 мільярда доларів.

Microsoft запустить новий консоль Xbox не раніше 2013 року.

За минулий рік компанія Microsoft продала більш 18 млн Kinect, а 1 лютого вийшла довгоочікувана версія контроллера для персональних комп'ютерів.

Акції компанії закрилися в четвер на NASDAQ на рівні 31 долара за цінний папір, ринкова капіталізація Microsoft оцінюється в 260,2 мільярда доларів.

Нагадаємо, корпорація Microsoft була заснована в 1975 році, штаб-квартира знаходиться в місті Редмонд (США, штат Вашингтон).

Компанія виробляє програмне забезпечення для обчислювальної техніки, а також аксесуари для персональних комп'ютерів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: