Фонд держмайна почне продаж облгазів із дрібних пакетів

Четвер, 19 квітня 2012, 15:39

Фонд держмайна планує почати приватизацію підприємств із газопостачання та газифікації (міськ- і облгазів) через продаж дрібних пакетів акцій на фондовому ринку, а потім розпочати проведення конкурсів.

Про це заявив голова ФДМ Олександр Рябченко він під час "Українського інвестиційного саміту", який проходить в Лондоні 18-20 квітня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Плануємо почати з виставлення кількох невеликих пакетів на фондовому ринку, щоб відчути, яка їхня реальна ціна", - сказав він.

За його словами, попит на пропоновані пакети облгазів серед потенційних покупців існує, і нині НАК "Нафтогаз України" завершує процес передачі акцій підприємств ФДМ.

Реклама:

"Немає прецеденту продажів облгазів, тому немає відчуття ціни. Зараз іде процес передачі нам 48 пакетів", - сказав Рябченко.

Глава ФДМ уточнив, що приватизацію запланованих до продажу пакетів облгазів планується завершити до осені 2012 року.

Він також підтвердив намір включити в умови продажу міськ- і облгазів, які будуть реалізовуватися через конкурси, встановлення лічильників.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів постановою від 10 жовтня 2011 року доручив передати ФДМ держпакети акцій 48 міськ- і облгазів зі статутного капіталу НАК "Нафтогаз України" для подальшої приватизації.

Як і у випадку з приватизацією енергопостачальних і енергогенеруючих компаній, держава залишить у своїй власності 25% пакет акцій підприємств.

При цьому там, де НАКу належить менше 25% акцій міськ- або облгазу, ці пакети будуть реалізовуватися цілком.

Станом на початок квітня 2012 року "Нафтогаз Україна" передав ФДМ 31 із 48 пакетів акцій облгазів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: