Євросоюз готує нові санкції проти Сирії

Середа, 18 квітня 2012, 10:26

Євросоюз готує новий, 13-й, пакет санкцій проти Сирії.

Про це повідомила глава дипломатії ЄС Кетрін Ештон, передають "Риа новости".

"Попередня порція санкцій ЄС була схвалена радою ЄС у закордонних справах 23 березня, і ми вже працюємо над новим пакетом санкцій та обмежувальних заходів", - сказала вона.

За її словами, ЄС продовжить застосовувати санкції проти Сирії доти, поки у країні триватимуть репресії.

Реклама:

Голови МЗС 27 країн ЄС 23 березня схвалили розширення "точкових" санкцій проти Сирії, внісши до "чорного списку" ще 12 осіб, включаючи матір президента Сирії Башара Асада Аніс Махлуф і його дружину Асму Асад, а також дві компанії.

Дванадцятий пакет санкцій передбачає для них заборону на в'їзд на територію Євросоюзу і заморожування активів.

Раніше ЄС ввів заборону ембарго на постачання зброї та обладнання для сил правопорядку, на закупівлю сирійської нафти і інвестиції у нафтовий сектор, а також обмежувальні заходи проти банківського і фінансового сектору, у тому числі заморожування коштів сирійського Центрального банку.

В даний час у списках з санкціями ЄС, що передбачають заморожування активів і відмову у видачі віз, числяться 150 осіб, організацій і компаній, близьких до президента Сирії Башара Асада.

У Сирії більше року не припиняються антиурядові протести.

Щодня надходять повідомлення про загибель людей - як мирних громадян, так і співробітників силових структур.

За даними ООН, загальне число жертв перевищило 9000 осіб.

Сирійська влада заявляє, що у зіткненнях з озброєною опозицією загинули понад 2500 військовослужбовців і співробітників правоохоронних органів Сирії, проти яких діють добре озброєні бойовики, а число жертв серед мирного населення перевищило позначку у 3,2 тисячі людей.

16 квітня генеральний секретар ООН Пан Гі Мун повідомив, що перша група міжнародних спостерігачів від ООН, які повинні стежити за ходом виконання плану Аннана щодо врегулюванню кризи в Сирії, вже приступила до виконання місії.

Нагадаємо, Німеччина підозрює компанію з Одеси у контрабанді зброї до Сирії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: