Американці змоделювали ізраїльський напад на Іран

Вівторок, 20 березня 2012, 12:36

Американське військове командування провело в березні двотижневі віртуальні навчання Internal Look ("Внутрішній погляд"), в ході яких у деталях моделювався ізраїльський напад на Іран і наступні події.

Про це передає "Лента.ру" з посиланням на The New York Times.

Генерали і адмірали прийшли до висновку, що ізраїльський удар по іранських ядерних об'єктах майже неминуче призведе до залучення в конфлікт США і загибелі сотень американців.

Історія, змодельована американськими військовими, розвивалася так: Ізраїль, нікого не попереджаючи, завдав удари з повітря по іранських ядерних об'єктах.

Реклама:

Відповіддю іранців стала серія ударів по американським кораблям в Перській затоці. Одна з іранських ракет потрапила в ціль, убивши понад 200 моряків, що, в свою чергу, призвело до реакції П'ятого флоту: його авіація завершила бомбардування ядерних об'єктів і атакувала військових.

При цьому учасники навчань дійшли висновку, що повністю зупинити ядерну програму Ірану США з Ізраїлем не здатні. Єдине, чого вони зможуть досягти - це повернути її назад на кілька років.

На загальну думку учасників навчань і тих, хто знайомий з їх підсумками, результати війни будуть дуже сумнівними, а втрати можуть стати дуже серйозними. Крім того, всі джерела видання відзначають, що в умовах реальної війни її наслідки, швидше за все, виявляться абсолютно непередбачуваними.

Нагадаємо, Ізраїль не раз заявляв про намір будь-якими засобами зупинити іранську ядерну програму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: