У Януковича кажуть, що кошти на його обіцянки в бюджеті є

Понеділок, 12 березня 2012, 13:14

У держбюджеті є необхідні кошти для реалізації нових соціальних ініціатив Віктора Януковича.

Про це заявила перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова на брифінгу в понеділок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"На сьогодні, за приблизними оцінками Міністерства фінансів, вже є додаткові 10-11 млрд гривень, які надходять, насамперед, за рахунок перевищення планових показників щодо ПДВ на імпортну та вітчизняну продукцію і за рахунок планового підвищення надходжень від податку на прибуток", - сказала вона.

Крім того, за її словами, додатковими джерелами надходжень до держбюджету можуть стати доходи після прийняття закону про податок на багатство (ця сума може скласти до 0,5 млрд гривень), а також прийняття закону про лібералізацію ринку видобутку корисних копалин (очікується сума надходжень на рівні 5-5,5 млрд гривень).

Реклама:

Як повідомлялося, на розширеному засіданні Кабінету міністрів 7 березня, присвяченому новим соціальним ініціативам влади, Янукович доручив уряду збільшити мінімум на 100 гривень розмір пенсії 9 млн пенсіонерів, які вийшли на пенсію до 2008 року, забезпечити виплату в червні-грудні 2012 року 6 млн вкладникам Ощадбанку СРСР компенсацій за знеціненими вкладами у розмірі до 1 тис. гривень, провести з квітня 2012 року перерахунок страхових виплат інвалідам, які отримали травму на виробництві, зробити кроки з активізації програми доступного житла, запровадити європейський підхід до регулювання цін на ліки тощо.

Крім того, президент заявив, що в Україні з травня 2012 року населення зможе взяти кредити за держпрограмою на покупку житла під 2-3% річних у гривні терміном на 10-15 років.

"З травня почне працювати державна іпотека - програма кредитування під житлове будівництво. Вартість кредитів для людей буде становити не більше ніж 2-3%. Все інше компенсує банкам держава. Терміни таких кредитів будуть розраховані на 10-15 років", - сказав Янукович.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: