У білорусів поки немає претензій до українського сиру

Четвер, 9 лютого 2012, 11:42

У білоруської влади на даний момент немає офіційних претензій до якості українських продуктів і, зокрема, сирів.

Як повідомив прес-секретар посольства України в Білорусі Олексій Ємельяненко, у цьому сьогодні в телефонній розмові міністр сільського господарства Республіки Білорусь Михайло Русий запевнив посла України в Республіці Білорусь Віктора Тихонова, передають "Комментарии".

"Крім того, всі українські сири, що продаються на ринку Білорусі, атестовані відповідними державними органами країни перебування. Під час подальших перевірок, у разі виявлення в українських продуктах будь-яких порушень і невідповідностей білоруським вимогам, дані моменти будуть вирішуватися в індивідуальному порядку", - підкреслили в посольстві України в Білорусі.

Нагадаємо, 8 лютого, перший заступник міністра сільського господарства і продовольства Білорусі Надія Котковець заявила, що Білорусь може ввести заборону на ввезення українських сирів.

Реклама:

Раніше глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко підписав документи про вилучення з продажу в Росії та зупинення ввезення у РФ сирної продукції трьох українських виробників : ПП "Прометей" (Чернігівська область), АТ "Пирятинський сирзавод" (Полтавська область) і ТОВ "Гадячсир" (Полтавська область).

Росспоживнагляд заявляв, що в українських сирах виявлена ​​велика кількість пальмової олії.

У свою чергу, в Держветслужба України ці претензії назвали безпідставними.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: