Понад дві тисячі вагонів "Укрзалізниці" зламали росіяни

П'ятниця, 10 лютого 2012, 12:18

З початку 2012 року "Укрзалізниця" повернула з країн СНД 6,488 тис піввагонів свого інвентарного парку.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Укрзалізниці".

"Третина, а це 2,272 тис повернутих піввагонів, які інтенсивно використовувалися за кордоном, нині потребують різних видів ремонтів через незадовільний технічний стан". – сказано в повідомленні.

Оскільки піввагони, повідомили в "Укрзалізниці", раніше належали до інвентарного парку і враховуючи, що вони дешевші у використанні, залізничні адміністрації інших країн експлуатували український рухомий склад до повного його зношення та понівечення.

Реклама:

Зокрема, наприклад, російський піввагон в Україні обертається за 5–5,5 діб, тоді як український залишається на території країн СНД впродовж місяця і більше, оскільки плата за його використання нижча від власних вагонів країн СНД.

На сьогодні у країнах Співдружності, переважно в Росії, ще знаходиться 495 піввагонів.

Хоча "Укрзалізниця" періодично застосовувала процедуру вимоги термінового повернення піввагонів в Україну від усіх залізничних адміністрацій країн СНД, що визначена правилами їх користування, але навіть штрафні санкції не спрацьовували і вантажний рухомий склад вчасно не повертався.

Для збереження та ефективного використання вантажного парку Укрзалізниця змінила статус 50,850 тис піввагонів з "інвентарного" на "власний" та передала для проведення різних видів ремонтів на баланс державних підприємств, які підпорядковані "Укрзалізниці" - ДП "Дарницький вагоноремонтний завод" та ДП "Укрспецвагон".

Після технічного огляду та паспортизації рухомого складу буде змінено статус і тим піввагонам, які цього року вдалося повернути із країн СНД.

Зі зміною статусу на "власний" залізничні адміністрації не зможуть і далі використовувати піввагони так, як зі статусом інвентарного парку, оскільки вимушені будуть погоджувати це із власником рухомого складу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!