Податкова планує скоротити строки і кількість видаваних довідок

Середа, 25 січня 2012, 14:10

Державна податкова служби планує скоротити строки і кількість видаваних довідок.

Про це повідомив глава ДПС Олександр Клименко, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, податкова направила до Міністерства фінансів пропозиції про скорочення строків видачі різних довідкових документів, а також пропозиції про скасування частини таких довідок.

"Ми ініціювали спрощення форми, яку необхідно заповнювати для отримання свідоцтва платника ПДВ (податку на додану вартість) і направили вже відповідні пропозиції в Мінфін. Я сподіваюся, що ця форма буде затверджена відповідним наказом Мінфіну", - сказав він.

Реклама:

За словами Клименка, свідоцтво платника ПДВ буде видаватися українським підприємцям у шестиденний термін.

Крім того, зазнає змін форма документу: з 10 аркушів, необхідних для заповнення, залишиться тільки три, які містять статистичну інформацію, "яка не вимагає багато часу для того, щоб заповнити таку заяву".

"Вчора я підписав наказ щодо перегляду і оптимізації процесів всередині ДПС щодо видачі свідоцтва платника ПДВ", - сказав він, пояснивши, що тим самим співробітники податкової вже зараз у прискорені терміни обробляють подібні заяви.

Клименко також повідомив про намір ДПС ліквідувати ряд довідкових документів, які видаються податковою як приватним особам, так і підприємцям.

"Ми провели роботу і від деяких довідок ми взагалі вважаємо можливим відмовитися, тому що обмін базами (інформаційними базами) сьогодні між держструктурами дуже високий", - сказав він.

За його словами, щодо ліквідації 12-ти довідок і скорочення термінів їх видачі, відповідні пропозиції направлені до Міністерства фінансів.

Згідно з інформацією Клименка, податкова планує ліквідувати серед інших довідку про доходи, отримані від підприємницької діяльності, довідку податкової про те, що особа не перебувала на обліку як підприємець.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!