У Бойка наполягають, що у платіжках за бурові все чисто

Понеділок, 23 січня 2012, 17:36 -

Відкриття конвертів із конкурсними пропозиціями учасників (21 вересня 2011 року) та оголошення переможця конкурсу (2 листопада 2011 року) при закупівлі другої бурової установки проводилось у прямому ефірі в присутності представників всіх провідних українських ЗМІ.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міненерговугілля.

"Вважаємо, що подальші інсинуації з приводу закупівлі бурових установок - засіб у конкурентній боротьбі з освоєння Чорноморського шельфу, направлений на зниження енергетичної безпеки України", - сказано в повідомленні.

Прес-служба також зазначає, що Україна привернула міжнародну компанію Halliburton для проведення аудиту закупівлі першої бурової установки, і 17 листопада 2011 Halliburton розповсюдила звіт про відсутність відхилень від ринкових умов при закупівлі.

Реклама:

Згідно з ним, початкова купівельна ціна бурової установки становить 248,5 млн доларів, а решта коштів - 144,32 млн доларів - направлені на додаткове обладнання, послуги та доставку.

За даними відомства, планується, що перша з двох придбаних СПБУ - "Петро Годованець" почне роботу у 2012 році, місцем дислокації якої буде - нафтове родовище Суботіна.

Друга бурова установка, договір на придбання якої підписано 2 листопада 2011 року, буде задіяна у розвідці нових родовищ у Північно-західній частині і Прикерченській ділянці шельфу Чорного моря.

Нагадаємо, що раніше міністр палива і енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко заявив, що публікації ЗМІ про закупівлю бурових веж мали замовний характер.

ЗМІ повідомляли, що ДАК "Чорноморнафтогаз" у березні 2011 року придбав на тендері морську бурову установку на 150 мільйонів доларів дорожче, ніж вона коштує на закордонних ринках.

Потім "Нафтогаз" купив для "Чорноморнафтогазу" і другу бурову установку за ціною, яка майже в два рази перевищує вартість аналогів

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: