Бойко розповів, чого чекає від РФ та Євросоюзу в обмін на "трубу"

Середа, 18 січня 2012, 18:17

Для створення тристороннього консорціуму з управління українською газотранспортною системою від Росії необхідний газ для її заповнення, а від Європейського союзу - гроші на її реконструкцію.

Про це заявив міністр палива і енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми повинні мати гарантії транзиту газу до Європи з боку наших російських партнерів, і ми повинні залучити Європу, щоб вона дала гроші на реконструкцію ГТС. Найбільше підходить модель тристороннього консорціуму, яка є базовою в цих перемовинах", - наголосив Бойко.

При цьому міністр зазначив, що, незважаючи на підписаний раніше меморандум із європейськими банками про залучення коштів на модернізацію української ГТС, Україна ще не отримала чіткої відповіді, коли можуть бути виділені ці кошти.

Реклама:

При цьому Бойко нагадав, що Україна вже почала вкладати власні кошти у реконструкцію ГТС.

Як відомо, раніше у Євросоюзі заявили, що досі не отримали від Києва офіційної пропозиції щодо створення тристороннього консорціуму на базі української ГТС, незважаючи на розмови про це ще з 2003 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!