Греція скоро оголосить дефолт - Fitch

Вівторок, 17 січня 2012, 13:11

Зроблені Грецією заходи по стабілізації бюджету та державного боргу навряд чи дадуть бажані результати, тому що країна вже не платоспроможна і незабаром оголосить про дефолт.

Про це заявив в інтерв'ю Bloomberg керуючий директор Fitch Едвард Паркер, передає "Інтерфакс".

Так, за його словами, Греція не зможе виконати зобов'язання з погашення заборгованості 20 березня, коли їй потрібно виплатити близько 14,4 млрд євро.

Угода Греції з приватними кредиторами про списання частини держборгу буде розглядатися агентством як подія дефолту, стверджує Паркер.

Реклама:

На думку експерта, дефолт Греції не стане сюрпризом для ринків.

"Європейська криза не має готового рішення. Криза в Європі буде тривалою, затяжною", - вважає Паркер.

Тим часом глава економічного управління Єврокомісії Марко Буті оголосив у Брюсселі про призупинення переговорів Греції про реструктуризацію держборгу і висловив надію на їх швидке відновлення та швидке укладення угоди.

"Сторони не відмовилися від переговорів, вони взяли паузу, щоб обдумати способи вирішення завдання", - сказав він.

Голова Міжнародного інституту фінансів (Institute of International Finance, IIF) і глава Deutsche Bank Йозеф Аккерман також назвали домовленості з приватним сектором про списання частини заборгованості Греції важливим елементом рішення проблем країни.

IIF представляє інтереси понад 400 найбільших банків світу і бере участь в переговорах з Грецією від імені її приватних кредиторів.
Аккерман пообіцяв відновити переговори по мірі готовності всіх зацікавлених сторін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!