Податкова заборгувала Мітталу 2 мільярди

П'ятниця, 13 січня 2012, 11:41

Заборгованість Державної податкової служби перед ПАТ "Arcelor Mittal Кривий Ріг" з податку на додану вартість (ПДВ) за поставлену на експорт металопродукцію за станом на 31 грудня 2011 року склала 2,089 млрд гривень.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс -Україна" із посиланням на прес-службу підприємства.

При цьому на кінець 2011 року ПДВ, заявлений до відшкодування, склав 1,481 млн гривень.

Згідно з даними підприємства на 30 грудня 2010 року, заборгованість щодо ПДВ становила 2,286 млрд гривень, в тому числі заявлена до відшкодування – 1,635 млрд гривень.

Реклама:

В інформації зазначається, що в грудні 2011 року загальна сума сплачених податків і зборів ПАТ склала 328 млн гривень.

Із цієї суми понад 39 млн гривень були перераховані до місцевого бюджету, 224 млн гривень - до державного бюджету (у тому числі податок на прибуток - 223 млн гривень) і 64 млн гривень - до державних цільових фондів.

Крім того, підприємство перерахувало до бюджету майже 120 млн гривень ПДВ при імпорті сировини та матеріалів.

"В цілому з початку 2011 року підприємство сплатило до бюджету та державних цільових фондів податків і зборів на загальну суму 4,5 млрд гривень", - зазначено в повідомленні.

За 2011 рік підприємству відшкодовано грошовими коштами ПДВ на загальну суму близько 3,2 млрд гривень, з якої більше 2,1 млрд гривень - бюджетне відшкодування ПДВ, надане в автоматичному режимі, і 1,1 млрд гривень - повернення ПДВ у звичайному режимі (у тому числі в рахунок погашення простроченої заборгованості).

З початку 2011 року підприємство сплатило до бюджету понад 1,7 млрд гривень авансових платежів з податку на прибуток при податкових зобов'язаннях більш 812 млн гривень.

"З урахуванням наявної переплати з податку на прибуток на початок року, загальна сума дебіторської заборгованості з податку на прибуток за станом на 31 грудня 2011 року складає більше 2,1 млрд гривень", - наголошується в інформації метпідприємства.

Як повідомлялося, раніше генеральний директор об'єднання металургійних підприємств України "Металургпром" Василь Харахулах повідомляв, що станом на початок жовтня 2011 року заборгованість держави перед метпідприємствами України з ПДВ досягла 6,2 млрд гривень.

За його словами, з початку поточного року на метпідприємствах збільшилася приблизно в 2,2 разу як дебіторська, так і кредиторська заборгованість. Одна з причин - брак оборотних коштів.

"Arcelor Mittal Кривий Ріг" і ДПСУ в червні 2011 року підписали меморандум про участь в експерименті з упровадження горизонтального моніторингу, в рамках якого меткомбінат відкликав позов до ДПСУ на 900 млн гривень.

"Arcelor Mittal Кривий Ріг" є одним із найбільших виробників сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.

Корпорація Mittal Steel Лакшмі Міттала придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд гривень при стартовій ціні 10 млрд гривень, після чого меткомбінат був перейменований в "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше - в "Arcelor Mittal Кривий Ріг".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!