Єврокомісія виділила Україні 15 мільйонів євро на енергоефективність

Понеділок, 5 грудня 2011, 09:00

Європейська комісія схвалила фінансовий пакет для підтримки державного управління, регіонального розвитку, енергоефективності та охорони навколишнього середовища в Україні.

Ця частина Щорічної програми дій (Annual Action Programme) на 2011 рік складає 105 млн. євро, повідомляє портал "Українська енергетика".

Один із компонентів програми присвячений підтримці зусиль України зі скорочення споживання енергії через внесок до Фонду східноєвропейського партнерства з енергоефективності та навколишнього середовища (також відомого як "Шведська ініціатива").

Це повинно призвести до зниження викидів СО2 та інших парникових газів.

Реклама:

Приміром, підписавши європейську Угоду мерів, 16 великих міст України взяли на себе зобов’язання до 2020 року скоротити викиди СО2 більш ніж на 20% через імплементацію Планів дій зі сталої енергетики, підтримуваних ЄС.

Обсяг фінансування за цим компонентом складе 15 млн. євро.

Комісар ЄС із питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив: "ЄС обіцяє підтримувати реформу державного управління в Україні.

Прозорі, належно функціонуючі інститути та адміністративні процедури у відповідності з європейськими стандартами є фундаментальними для зусиль України в політичній асоціації та економічній інтеграції з ЄС".

За цим пакетом, Європейська комісія виділила Україні на компонент з реформи державного управління 70 млн. євро, на підтримку політики регіонального розвитку – 20 млн. євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: