Держфірма Фірташа набрала російських кредитів уже на 800 мільйонів

Вівторок, 20 грудня 2011, 12:05

ПрАТ "Кримський Титан" 8 грудня за результатами тендерів уклало угоди з ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (Промінвестбанк) на відкриття двох довгострокових відновлювальних мультивалютних кредитних ліній на суму еквівалентну 160 млн гривень.

Вартість угод склала 4,51 млн доларів, повідомляє портал "Наші гроші" із посиланням на публікацію у "Віснику державних закупівель".

Дворічний кредит на суму 80 млн гривень відкрито під 10% річних у доларах і 6% річних у євро. Ще один кредит у розмірі 80 млн гривень строком на 30 місяців відкрито на таких же умовах.

В тендерах "Кримського Титану" конкурентами "Промінвестбанку", який належить російському "Внешэкономбанку", були російські ПАТ "Дочірній банк Сбербанку Росії" та ПАТ "ВТБ банк".

Реклама:

З врахуванням цих закупівель, за останні півроку "Кримський титан" отримав кредити в росій1ських банках на 800 млн гривень.

Як відомо, 50% +1 акція "Кримського Титану" належать Державній акціонерній компанії "Титан", 50% мінус 1 акція – компанії Ostchem Germany GmbH Фірташа.

До статутного фонду компанії переданий цілісний майновий комплекс ДАК "Титан".

Раніше російські журналісти зясували, що Дмитро Фірташ отримав кредит у розмірі 1 млрд доларів від Газпромобанку на купівлю українських підприємств хімічної галузі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: