Балога написав Януковичу, щоб дав 650 мільйонів

П'ятниця, 16 грудня 2011, 10:31

Вартiсть впровадження системи "112" в Українi становитиме 650 млн гривень.

Про це йдеться у повідомленні МНС, передає "Інтерфакс-Україна".

Глава МНС Вiктор Балога у листi президентовi Вiктору Януковичу зазначив, що лише за належного фiнансування вiдомство зможе вчасно завершити побудову системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112 у мiстах, що приймають Євро-2012, i в межах усiєї України - до кiнця 2013 року.

Як зазначено в документi, МНС завершило проведення остаточних розрахункiв вартостi впровадження системи "112", визначивши їх у сумi 650 млн гривень.

Реклама:

При цьому в проектi закону України про державний бюджет на 2012 рiк МНС не передбачено фiнансування на цi цiлi.

Водночас на реалiзацiю системи "112" проектом держбюджету у рамках державної цiльової програми пiдготовки та проведення в Українi фiнальної частини чемпiонату Європи 2012 року з футболу передбачено видiлити 452 млн гривень "Укрєвроiнфпроекту".

Мiнiстр зазначає, що за умови перепризначення МНС коштiв, що спрямовуються у 2012 роцi "Укрєвроiнфпроекту", потреба в додатковому фiнансуваннi становитиме 198 млн гривень.

З метою прискорення реалiзацiї проекту за результатами переговорiв з Агентством торгiвлi та розвитку уряду США (USAID) за рахунок грантових коштiв МНС отримало робочу версiю технiко-економiчного обґрунтування на створення системи "112" в Українi.

У результатi спiвпрацi з компанiями - свiтовими лiдерами у галузi створення систем екстреної допомоги населенню МНС пiдписало договiр про намiри щодо розбудови системи "112" в Українi iз Siemens, Ericsson та Frequentis.

При фiнансуваннi побудови системи "112" за рахунок альтернативних джерел, зокрема коштiв iнвесторiв, якi могли б акумулюватися в спецiальному фондi створення та розвитку системи "112", вiдповiдну роботу можна буде завершити не ранiше за 2015 рiк, зазначено в листi.

Основнi зусилля мiнiстерства в 2011 роцi були спрямованi на забезпечення своєчасного впровадження системи "112" у мiстах, що приймають Євро-2012.

У Києвi та Харковi вже завершено ремонтнi роботи в примiщеннях, де передбачається розташування центрiв "112", розроблено технiчну документацiю на облаштування лiнiй зв'язку.

У Донецьку та Львовi вiдповiднi роботи планується завершити до кiнця 2011 року.

Згiдно з положенням про Мiнiстерство надзвичайних ситуацiй України, затвердженим указом президента вiд 6 квiтня 2011 року №402, на мiнiстерство покладено функцiї створення та впровадження в Українi системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112.

На виконання вимог указу МНС розробило проект закону "Про систему екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112", схвалений Кабміном та ухвалений в першому читаннi ВР, зазначає Балога.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: