З "Родоводу" хочуть зробити "фінансову "Лівелу"?

Субота, 19 листопада 2011, 10:36

Держава витратила на Родовід Банк грошей більше, ніж обсяг усіх зобов’язань усіх вкладників і кредиторів разом узятих.

При цьому політики продовжують керувати "Родовідом", його борги досі не погашені, а мільярдні збитки банку продовжують оплачуватися бюджетом.

Відтак, складається враження, що з "Родоводу" намагаються зробити "Лівелу" фінансового ринку.

Так прокоментував для тижневика "Дзеркало тижня. Україна" ситуацію навколо "Родоводу" керівник одного із системних українських банків.

Реклама:

"Гадаю, ніде у світі жоден бізнесмен не дозволив би собі утримувати такий бізнес і давно ліквідував би настільки збиткову структуру. Але українські політики доводять до абсурду будь-яку здорову ідею", - сказав банкір.

Він зазначив, що замість того, щоб створити державний фонд гарантування вкладів і рятувати гроші вкладників, як це роблять у Європі, українські чиновники створили цілу схему з порятунку приватних банків.

"Політики взяли під захист некомпетентних і недобросовісних фінансистів. Грошей витратили більше, ніж усі зобов’язання всіх вкладників і кредиторів, разом узяті, а борги всі не погасили і плюс оплачують з бюджету колосальні збитки", - наголосив співрозмовник видання.

"Причому всі контролюючі органі кричать про порушення, МВФ вимагає закриття банку, а політики продовжують керувати "Родоводом" і вперто кидають у топку нові мільярди. Скоро знову побіжать по рекапіталізацію у Кабмін, і таке враження, що з "Родоводу" намагаються зробити "Лівелу" фінансового ринку. У нас ніколи не буде порядку у фінансах, поки керівники держави не зрозуміють - щоб заробляти в банківському бізнесі, треба навчитися не ділити гроші, а управляти грішми", - резюмував експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: