У Криму хочуть створити Асоціацію нафтотрейдерів

П'ятниця, 18 листопада 2011, 18:33

Кримський уряд пропонує створити Асоціацію нафтотрейдерів Криму з метою моніторингу і стримування зростання цін на паливо в автономії.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на Головне управління інформаційної політики уряду Криму.

Згідно із повідомленням, ця ініціатива була озвучена в ході зустрічі першого заступника голови Радміну автономії Павла Бурлакова з керівниками великих підприємств-нафтотрейдерів, які здійснюють господарську діяльність на території півострова.

На нараді відзначено, що нині на території Криму роздрібну торгівлю нафтопродуктами здійснюють 366 автозаправних станцій, які належать 67 підприємцям.

Реклама:

Відповідно до проведеного моніторингу рівня цін на основні види палива, автономія займає четверте місце в Україні за вартістю бензину марки А-95, двадцять четверте місце - на бензин А-92, 9-е місце - на бензин А-80 та п'яте місце - за вартістю дизельного палива.

Як зазначив голова Республіканського комітету автономії з палива, енергетики та інноваційної політики Ігор Зосімов, в Криму спостерігається незбалансованість роботи нафтотрейдерів.

"Ми проаналізували вартість однієї і тієї ж марки бензину одного нафтотрейдера в автономії і в інших областях і з'ясували, що ціни відрізняються. Республіка займає лідируючі місця серед регіонів України за високою вартістю палива. На наш погляд, це неприпустимо, і уряд разом із нафтотрейдерами виробить механізм моніторингу і стримування зростання цін", - сказав він.

В якості одного з таких механізмів було запропоновано створити в автономії громадську організацію "Асоціація нафтотрейдерів Криму", яка від імені всіх суб'єктів галузі інформувала б Рада міністрів про проблеми та фактори, що негативно впливають на вартість палива.

Перший віце-прем'єр автономії схвалив цю ініціативу і запевнив, що зі свого боку уряд Криму вживатиме всіх заходів щодо стримування зростання вартості палива.

Перший заступник глави кримського уряду також доручив нафтотрейдерам протягом 2 тижнів надати до Ради міністрів інформацію про негативні фактори, які впливають на вартість палива, і розробити пропозиції щодо зниження цін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!