Рада схвалила залучення кредиту на 450 мільйонів євро в дороги

Середа, 16 листопада 2011, 13:04

Верховна рада ратифiкувала фiнансову угоду "Європейськi дороги України-II" мiж Україною та Європейським iнвестицiйним банком, згiдно з якою Україна отримає кредит у розмiрi 450 млн євро на будiвництво дорiг поблизу Києва.

За закон про ратифiкацiю фiнансової угоди "Європейськi дороги України-II" - проект покращення транспортно-експлуатацiйного стану автомобiльних дорiг на пiдходах до Києва - проголосували 338 народних депутатiв iз 396, зареєстрованих у залi.

Угоду було пiдписано 27 травня 2011 року, передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначив заступник голови Державної служби автомобiльних дорiг Євген Прусенко, представляючи законопроект, "умови фiнансової угоди вигiднi для України".

Реклама:

За його словами, кредит на 450 млн євро залучається на 20 рокiв iз пiльговим перiодом на п'ять рокiв.

Вiдсоткова ставка рiчних становить 2,5%, комiсiйний збiр - 0,25% вiд суми позики.

Як наголошується в пояснювальнiй записцi, кредит буде роздiлено на траншi, вiн використовуватиметься для приведення в належний стан таких автомобiльних дорiг: дiлянки дорiг М06 Київ-Чоп, М07 Київ-Ковель-Ягодин, якi готуються до проведення в Українi чемпiонату "Євро-2012".

Також, згiдно з проектом, буде приведено в належний стан дороги М01 Київ-Чернiгiв-Новi Яриловичi та М05 Київ-Одеса, Н01 Київ-Знам'янка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: